ЖИРИ

Борка Голубовић Требјешанин је дугогодишњи новинар Културне рубрике „Политике” иза које су бројни текстови, интервјуи, ексклузивне вести и репортаже о свим релевантним театарским дешавањима, личностима, фестивалима и догађајима у земљи и иностранству. Током каријере за своје текстове добила је многа признања. У потрази за новим сценским садржајима годинама уназад извештава са европских театарских скупова, али и прати српска позоришта како на домаћим, тако и иностраним фестивалима.

Рита Гоби је плесачица, кореографкиња и инструкторка плеса која непрекидно истражује стилове и језике покрета. Рођена је у Новом Саду а дипломирала је на Мађарској плесној академији. Учесница је бројних међународних радионица и специјализованих програма. Каријеру је започела радећи са неколико плесних компанија у Мађарској као и са филмским редитељем Миклошем Јанчом. 2006. године оснива пленсу компанију Гоби”. Професорка је плеса на стручној уметничкој школи Агнеш Немеш Нађ” и редовно одржава радионице плеса у Мађарској и на различитим интернационалним фестивалима. Њене кореографије, иако базиране на интуитивности и експериманталности, конструисане су од низа репетитивних, минијатурних покрета, искривљених елемената и гротески који се полако и консеквентно трансформишу у другачије стање. Рита се поиграва деловима свог тела, наклоњена је минимализму, испитивању телесности тела и његових граница. Начин на који ствара је аналитичан, футуристички и затегнут. Њен наступ увек почива на личном искуству и најчешће је пропраћен живом музиком или другим учесником из неког другог уметничког поља.

Филип Марковиновић је позоришни, филмски и телевизијски редитељ из Новог Сада. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду, класа проф. Боре Драшковића. До сада је реализовао 17 позоришних режија као и више десетина кратких документарних, играних, анимираних и експерименталних филмова. Један је од оснивача НФЦ „Кино Клуб” Нови Сад, активан сарадник ММЦ Лед арт, официр за везу „Шумске патроле”, селектор фестивала „Филмски фронт” и „Експериментал суперстарс” и власник „Мафин производње” аудио-визуелних производа.