Какав циркус

Позоришно удружење „Летњи биоскоп”, Србија

Аутори: Стефан Хавес, Хени Варга, Денес Дебреи

Учествују: Александра Аризановић, Ксенија Митровић, Никола Кнежевић, Сташа Белчић, Исидора Влчек, Луна Саламон, Лара Бунчић, Нина Денутс, Рахел Она,

Силвен Брико, Бенце Мезеи, Имелда Вереш, Гедо Золт, Стефан Остојић

Музичар: Мате Абрахам

„Летњи биоскоп“ је невладина, непрофитна организација, која је као удружење формално основано 2001. године, са циљем да ствара савремене вредности везане за позориште и филм (углавном покрет и плес), те да их дистрибуира фокусирајући се на човека и тело, бавећи се његовим друштвеним постојањем и развојем првенствено, и то на начин који у региону мањка, уједно стварајући свеобухватну и разнолику мултикултуралну средину, културни простор који потпомаже личне и друштвене развојне процесе, који су основна потреба отвореног размишљања и несумњиво доприноси европеизацији, односно, залаже се за изградњу европског духа.

Мотивациони сиже едукативног семинара је путовање кловна кроз уметност. Тема коју смо изабрали врло свеобухватно се бави друштвеним положајем кловнова од њиховог појављивања на светској сцени до данашњих дана. Програмом је предвиђен осврт на Шекспирове кловнове, а неће да буде изостављен ни свет комедије дел арте, будући да позориште као форма делом садржи и мајсторство акробата и самог циркуса, као и универзум покрета плесача и целокупне позоришне уметности.

Стефан Хавес, Денеш Дебреи