РАДИОНИЦА: САВРЕМЕНИ ПЛЕС И КОМПОЗИЦИЈА

радионицу води Тула Лимнејос, уз асистенцију плесача компаније тула лимнејос

Тело као посредник између неба и земље. Вежбe на основи Release и Alexander технике, као и примењени језик покрета и подне плесне технике развијане дуги низ година, са фокусом на опуштање и координацију између дисања и динамике покрета. Нагон за покретом долази из центра, извора са којег тече сва енергија. Кроз свесно опуштање мишића, тело може да се подигне без напора, може да отпусти ток унутрашње енергије у циљу „економичности“ тела које јача извођачеву експресију, донеси квалитет и динамику њиховог покрета у центар пажње и наглашава унутрашњу музикалност.

Тула Лимнејос рођена је у Грчкој 1963. Након завршених студија класичног и савременог плеса, М. Александер и Лабан технике, музичке и плесне едукације у Бриселу, радила је као плесач са Клаудијом Бернардом и Регином Шопино, и као асистент са Пјером Друлером. Лимнејос се даље образовала на Фолкванг универзитету, где је ускоро постала члан Фолкванг плесног студија под уметничким вођством Пине Бауш. Лимнејос је ствоје име створила извођењем импровизација уживо са Дуо Ландскејпс који је основала заједно са музичарима Конијем Бауером и Петером Ковалдом. Године 1996. основала је цие.тула лимнејос, савремену плесну компанију која је њену кореографску уметност поставила на сцене широм света. Осим што води ансамбл, Лимејос ради као гостујући кореограф у театру Оснабрих на франкфуртском Универзитету извођачким уметности. Између 2007. и 2008. године била је гостујући професор на „Ернест Буш“ Академији драмских уметности у Берлину.

„Програм je подржан из Интернационалног плесног фонда за гостовања НАЦИОНАЛНЕ МРЕЖЕ ЗА СЦЕНСКЕ УМЕТНОСТИ, коју финансира Комесеријат за културу и медије савезне владе.“