Ромео, Ромео, Ромео

Џошуа Монтен, Швајцарска

Кореографија: Џошуа Монтен

Плесачи: Константинос Кранидиотис, Дејвид Палант, Ноа вон Тичел, Џек Вигнел

Техничар: Хенинг Гантер

Драматург: Гај Кулс

Мајстор светла: Мирјам Бергер

Костим: Кетрин Вуфре

Сценографија: Роми Спрингсгут

Музика: Мориц Алфонс

Копродукција: Дамфентрал, Берн

Трајање: 55`

Швајцарско-амерички кореограф Џошуа Монтен рођен је у близини Њујорка. Студирао је књижевност и културну антропологију на Duke Универзитету пре него што је открио плес у релативно раној 20-ој години. Као плесач наступао је са балетком компанијом „Берном Балетом” , Градским позоришем у Хајделбергу, Еријал Продукцијом „Отворена јавност” и DA MOTUS!-ом. Радио је са кореографима као што су Стин Целис, Хофеш Шехтер, Ирина Полс, Константинос Ригос и Тино Шегал. Године 2012. Џошуа Монтен основао је своју плесну трупу која је након тога дала на стотине представа извођених на фестивалима и позориштима широм света. Џошуа Монтен је редован кореограф за позоришне, оперу, балет, музејске и уметничке програме. Његов кореографски рад гради се сусретима са разноврсном публиком и разним облицима уметничког изражавања.

Чак и данас, у доба Тиндера, Гриндера и он-лајн забављања, плес истрајава у својој улози чиниоца у налажењу партнера. Ова плесна продукција за 4 Ромеа (од којих је један уствари жена) истражује идеју плеса као узбуђујуће блиског и личног облика суживота двоје људи. Сваки од посматрача може да ускочи у улогу Јулије и посведочи плешчеву посвећеност да импресионира својом уметношћу, шармом, атлетском грађом, складним покретима, а понекад и голим очајањем. Публика седи у партеру распоређена по извођачком простору. Њихове реакције и интеракције су видљиве свима, па тако публика преузима једну од улога у представи којој сведочи.

Четири босонога Ромеа изгледају као сопствене карикатуре иако раде под пуним физичким напором. Групно удварање постаје део крешенда. Неколико пута имате осјећај да је сада крај. Али онда се игра наставља. Дивљи квартет врца од мачо наглашених корака.

Маријен Мулеман, Савез