СРЕБРНИ НОЖ/ГРЕШКА ПРИ СЛЕТАЊУ

Гоблин парти, Јужна Кореја

Сребрни нож

Сарадници на пројекту: Јинхо Лим, Кингмин Ји

Креатори и плесачи : Санџин Лим, Чанго Ли, Хинмин Ан, Јанцјо Ли

Програм подржали: Сеулска секција Међународног савета за плес ЦИД-Унеско, Савет за уметност Јужне Кореје

Трајање: 30`

Грешка при слетању

Кореографија и плес: Јинхо Лим, Кингмин Ји

Трајање: 20`

Гоблин парти – очарава људе необичном снагом и вештинама, изводећи несташне трикове и показујући на сцени перверзно понашање. Традиционално корејско чудовиште, гоблин, симбол је Гоблин партија, који се од оснивања 2007. године бави плесом и наступима на националном и међународном нивоу. Гоблин парти сачињен је од уметника који се баве и кореографским и плесачким послом. Гоблин парти инсистира на делима која ће проширити погледе публике.

„Сребрни нож“ је инспирисан „Еуњангдом“ (сребрним ножем), ножем који је у циљу очувања чедности, служио за убиства и самоубиства. У комаду „Сребрни нож“, жене имају контрадикторне ликове. Оне су понекада нежне и немилосрдне, или жилаве али осетљиве, а понекад и стидљиве али љуте. Кроз овај комад, Гоблин Парти приказује људску емоцију која мора да живи кроз живот са нечим скривеним у уму изван идентитета жене.

„Грешка при слетању”. Поздрав, Земљани. Наша тела која подсећају на круг могу изгледати чудно. Не бојте се. Дошли смо са другог места, а не са земље. Ми смо жива бића која су командовала присилно слетање. Желели бисмо да вас посматрамо и покушамо да вас опонашамо неко време. А онда ћемо отићи одавде. Зашто се не посматрате кроз наша тела? Узмите времена да видите свој свет и живот кроз наша чудна тела.

Гоблин парти виче на публику[…]дајући им нешто што ће их привући. Какво дечје несташно, моћно искуство!

Росин О`Брајен