У ИЗГРАДЊИ

Позоришна група ДАВАИ, Израел

Играју: Виталиј Азарин, Алексеј Гавријелов, Фјодор Макаров

Звук: Алексеј Гавријелов

Костим: Јасмин Волек

Музика: Данијел Синаиски

Представу подржава Министарство културе Израела

Трајање: 70`

Позоришну групу ДАВАИ су 2013. у Тел-Авиву, Израел, основали Фјодор Макаров, Алексеј Гавријелов и Виталиј Азарин. Сва три члана су рођена у бившем СССР-у док су се у Израел доселили 90-их. Имиграција ствара утицај на личност – сви смо постали путници, грађани света. Отуда наше занимање за невербално позориште и кловновске вештине- медије који говоре срцима људи у било којој земљи, заобилазећи ограничења језика, културе, старости и вероисповести.

Њихов основни принцип обуке и увежбавања обухвата драму, покрет, кловновске вештине, глас, фотографију, филозофију, кинематографију, циркус и музику.

Инспирисани јунацима неме комедије као што су Чаплин и Китон, и визионарима модерног позоришта попут Роберта Вилсона и комедијама као што су „Велики Славин снежни шоу” и „Монти Пајтон”, ДАВАИ стварају апсурдне комедије у којима без речи причају дирљиве људске приче.

Где смо? Не знамо.

Одакле смо дошли? Не сећамо се.

Једна ствар је сигурна: време је за чај!

„У изградњи“ (Under Construction) је невербална комедија о три ексцентрика која деле претрпан, запуштен стан: сијалице прегоревају, цеви пуцају, комарци гризу, мозгови су збрчкани, свет шаље претеће сигнале… Али ова господа желе да попију чај, и тако ће и бити, макар се свет распадао! Представа увлачи публику у поетични, фантазмагорични свет, засићен апсурдом. Иза лакрдије и гротеске, физичке виртуозности и смеха, ова представа даје увид у свет и како се с њиме носимо.

Гледајући кловна Фјодора Макарова, који заједно са својим партнерима из групе ДАВАИ изводи фасцинантну представу „У изградњи”, никада не бисте веровали да је он био руско- јеврејски интелектуалац треће генерације. Класичан лик из романа Џорџа Орвела 1984.” – његове очи су празне, његово лице глупо, његово тело чврсто. Његови партнери су исти.

Максим Рејдер, Јерусалим Пост