ANĐELI ČUVARI
Bengditos teatar (Nemačka)
Ponedeljak, 4. jul 2005
Trg slobode, 22:00


       
   
Autor: Bengditos teatar
Umetnički direktor: Mišel Froeli
Izvođači: Tom Lanzki, Nailor Holmsten Kalin, Olivije Kapelije
 
       
   
Bengditos teatar (ranije Aleja šarlatana) je veoma iskusna pozorišna kompanija, specijalizovana za pirotehničke predstave. Sa svojim čudesnim predstavama potpuno kontrolisanog haosa proputovali su Evropu. Bengditos - to je teatar koji se eksplozivno odmotava pred publikom, gledišta se okreću naopačke, a pravila i red ne postoje. Groteskna komedija, pirotehnička senzacija i uvek nove goruće improvizacije za spektakularne predstave. U ovom sastavu radimo 5 godina. Pre Bengditos teatara glumci su radili za druge velike ulične teatarske trupe. Konačno, već 10 godina stvaramo i izvodimo ulične pozorišne spektakle.
 
       
   
Anđeli čuvari: To je vežba. Katastrofa. Vatrogasci koji vole vatru i, ako je nema, oni je stvore. Čineći to oni petljaju s raznim jezicima, komplikovanim hijerarhijama i ono što je loše postaje još gore. Zaglušujuće su eksplozije koje i te kako zadovoljavaju potrebu za strahom posmatrača. Anđeli čuvari se igraju vatrom, kao i zbunjenošću publike i zaista vam se uvlače pod kožu. Čak i pod čvoruge.

Pirotehnička parada ili fontana kulja iz njihove vatrene mašine: oni su moderni avanturisti koji prikazuju spektakularanu i postojanu igru s vatrom.
 
       
       

Kulturni centar Novog Sada / Cultural Center of Novi Sad; 1997-2005    
Katolička porta 5, 21000 Novi Sad, Srbija i Crna Gora / Serbia and Montenegro    
Tel. +381 (0) 21 47 23 149 ; Fax. + 381 (0) 21 525 168    
E-mail: [email protected]; www.kcns.org.yu