..8..INTERNACIONALNI FESTIVAL ALTERNATIVNOG I NOVOG TEATRA - NOVI SAD.2002.
NAZAD NA OSNOVNU STRANICU > > > U T O R A K,  25. jun
21:00..Kulturni centar Novog Sada

Katalin Ladik: KAVEZ OD TRAVE (Budimpešta/Novi Sad)
P o e t s k i  p e r f o r m a n s  t e a t a r  (Premijera)

Autor i izvođač: Katalin Ladik
Reditelj i umetnički saradnik: Tibor Vajda


Kavez od zvukova, otkucaja srca i svetlosti. Kavez za svakodnevnu upotrebu i za praznike. Kavez za novorođene, za mtrve, za ponovo rođene. Kavez za one koji se nikada neće roditi. Kavez kao kazna i zaštita za ljude-životinje, kao zavičaj za beskućnike i bekstvo od slobode.
Stvaranje kaveza za sopstvene duše i po telesnoj meri.
Katalin Ladik je rođena u Novom Sadu 25.10.1942. Bavi se književnošću, glumom, stvaranjem i interpretacijom eksperimentalnih zvučnih kompozicija i radio igara, fonetičnom i vizuelnom poezijom, hepeningom, performansom, akcijama, mejl artom.
..Performansi, hepeninzi, akcije (izvod):
Budimpešta-Sentandreja, 1968..::.Beograd, Pozorište u podrumu Atelje 212; Dom omladine, 1970..::.Zagreb, Studentski centar, 1971..::.Beograd, SKC Festival proširenih medija; Novi Sad, Tribina mladih, 1972..::.Amsterdam, Stedelíjk Museum, 1977..::.Sarajevo, Festival malih i eksperimentalnih scena, 1978..::.Amsterdam, One World Poetry, 1979..::.Paris, Centre National Georges Pompidou; New York, The International Sound Poetry Festival, 1980..::.Beč, Wiener Festwochen, 1983..::.Glasgow, Poetsound’84; Milano, Milanopoesia, 1984..::.Zemun, Festival monodrame i pantomine; Beograd, Pozorište “Magaza”, 1985..::.Marseille, Galerie Meyer, 1996..::.Budimpešta, Beč, 2002..::.
..Glumački rad u pozorištu, na filmu, na televiziji i radiju:
Od 1963. do 1992. godine je u stalnom angažmanu kao glumica u Radio Novom Sadu, zatim u Novosadskom Pozorištu-Újvidéki Színház-u.
..Uloge u pozorištu: Čehov: “Tri sestre”; Tolnai: “Bayer aspirin”; Beckett: “Happy Days”; Jarry: “Kralj Ubu”; Brecht: “Majka Hrabrost”
..Uloga na filmu: “Ujed anđela” (red. L. Zafranović)
..Uloga na TV: “Bacač noževa” (red. K. Viček)
..Glumačke nagrade: Prva glumačka nagrada na Smotri vojvođanskih profesionalnih pozorišta i Prva glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za ulogu Maše u drami „Tri sestre”

Kulturni Centar Novog Sada