10. INTERNACIONALNI FESTIVAL ALTERNATIVNOG I NOVOG TEATRA - I N F A N T..2004
KABARE NA KRAJU SVETA
Idilični cirkus (Francuska)subota, 3. jul 2004.22:00NS Time Club
  
 

Idilični cirkus je skup sastavljen od 9 saradnika, umetnika i tehničara, koji potiču iz različitih struka, uključujući novi cirkus, radikalni teatar i muziku. Deleći strast za performans u stilu burleske i produkciju sa svojim izvorom (električne) energije, zajedno smo stvorili različita dela, rukotvorine i opremu, kako bi prikazali dinamičan 45-minutni šou, mjuzikl teatra u prostoru i zavodnički kabare klub.
Poslednji bastion užitka u svetu na rubu propasti: kabare je popunjen prljavim, ali neodoljivim likovima. Tragični dirigent, koji hajči iluzornu muziku, elegantno pijana diva, devojčica - čudo od deteta sa zlokobnim sjajem u očima, kikotava striptizeta... to su zabavljači u "Kabareu na kraju sveta". Svima njima vlada nemilosrdna Madam koja će učiniti sve da predstava teče dalje.
Predstavu karakterišu originalne pesme, digitalna i živa muzika. U tradiciji muzičkog "kabarea" priča stavlja važnu primedbu na paradoksalnu prirodu našeg društva iako zalepljeno i zabavljeno, pak teži zadovoljstvima, u sve više oštećenom svetu. Smeli cirkuski trikovi, ekscentrični karakteri i crni humor zabavljaju publiku očaravajućim bekstvom od stvarnosti, dok iskrsava uznemirujuća naracija koja se usredsređuje na hijerarhiju između likova i njihovog straha od haotičnog sveta izvan zatvorenog prostora kabarea. Kako predstava dostiže punu tenziju, tradicionalna struktura kabarea konačno puca.
Predstava je namenjena odrasloj i tinejdžerskoj publici i biće na turneji po festivalima, mestima i programima u Velikoj Britaniji i Evropi. Razvili smo predstavu kao nezavisnu produkciju i kao takvu imamo sopstvenu opremu i izvor (električne) energije, međutim, predstava se može adaptirati za pozorište.
"Kabare na kraju sveta" je bio prošlog leta na turneji po Engleskoj i Nemačkoj, uključujući Bath Fringle, festival Lost Vagueness, festival Fusion i Berlin Schloss Platz.
"Ova predstava unosi esencijalnu magiju u naš festival", reči su Eula, organizatora festivala Fusion, drugog po veličini muzičkog festivala u Nemačkoj.

Izvođači:
Miranda la Mutanta (Madam Beladonna)
Suzi Glat (Fifi L'amur)
Niks Hol (Gospođa Triksi)
Rebeka Ruter (Anastazija)
Oli Kaming (Rimski Horsikov)

Režija: Sioban Padmore
Svetlo: Pola MekDermot
Ozvučenje: Li
Scenski direktor: Ebigejl Hil
Predstavu su osmislili i dizajnirali članovi trupe

  
10. INTERNACIONALNI FESTIVAL ALTERNATIVNOG I NOVOG TEATRA - I N F A N T..2004
KULTURNI CENTAR NOVOG SADA
NAZAD NA PROGRAM INFANTA > > >  CIRQUE IDYLLIC