10. INTERNACIONALNI FESTIVAL ALTERNATIVNOG I NOVOG TEATRA - I N F A N T..2004
EL NINJO (Ljubav u nemirnim vremenima)
Pozorište Kogitatur (Poljska)petak, 25. jun 2004.22:00Rukometno igralište
  
 

"El ninjo" je najnovija produkcija pozorišta Kogitatur, pod otvorenim nebom i širokog obima, koju je režirao Marcin Herič, izvedena samo jednom i pripremljena za izvođenje u sezoni 2004. g. To je, po ideji i sa estetske tačke gledišta, neka vrsta nastavka uspešne predstave "Femina", ali je potpuno autonomna. Predstava je realizovana metodom emocionalne kompozicije. To je priča o teškoj ljubavi u nemirnim vremenima. Ona je tragična parabola (priča u kojoj se poređenjem prikazuje neka moralna ideja) o neuspešnom materinstvu. Priča je postavljena u postindustrijskoj stvarnosti, u svetu koji je u senci propasti dvadesetog veka, u svetu bolesti i kataklizmi, koji pati od SIDE, SARS-a i tragedije od 11.09.2001. sa svim svojim posledicama. U predstavi se koriste velike pokretne konstrukcije, gola tela, štule, dim, voda i otvoreni plamen. Bez reči.

Scenario i režija: Marcin Herič
Izvođači: Katarina Pric, Monika Vašovič, Marta Vaškelevič, Macej Dziacko, Marcin Kusej, Marek Radvan, Bogdan Smiganovski, Leslav Vitoš
Scenograf: Marcin Herič
Kostimograf: Jolanta Vozimko
Muzika: fragmenti iz dela Kvarteta Kronos, Zoma i Đ. Alegri, R. Karlos, P. Glas i A. Pjacola
Muzički dizajner: Miroslav Maćašik

Pozorište Kogitatur :: Pozorište Kogitatur radi u Katovicama u Poljskoj od 1981. Ono je zaista nezavisan, eksperimentalni, fizički i vizuelni teatar, koji je postavio više od dvanaest premijera, kao što su "Mein Herz ist schwer" (1990), "Cabaret Neopathetique" (1993), "Magijevo putovanje" (1994, predstava na otvorenom zajedno sa teatrom Biuro Podrozy), "Il fondo d´oro" (1994), "Strast" (1996, predstava na otvorenom), "Četiri Helderlinova sna" (1997), "Počest eskpresionisti" (1999), "Femina" (1999 predstava na otvorenom), "Aztec Hotel" (2003), "Gotham Prj." (2003 predstava na otvorenom zajedno sa Polish Dance Theatre), "Ekstrakti" (2003, specijalna projekcija na otvorenom), "Ekstrakti II" (2003, specijalna projekcija na otvorenom), "El ninjo" (2003, predstava na otvorenom). Kogitatur je igrao predstave širom Poljske i u inostranstvu (Belorusija, Brazil, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Holandija, Rumunija, Slovačka, Južna Koreja, Španija, Švedska i SAD). Pozornica teatra Kogitatur je jedno od najvažnijih nezavisnih mesta savremenog umetničkog teatra u Poljskoj. Pozorište Kogitatur je takođe i organizator i producent međunarodnog pozorišnog festivala "A Part" koji se svake godine održava u Katovicama (do sada 10 puta).

  
10. INTERNACIONALNI FESTIVAL ALTERNATIVNOG I NOVOG TEATRA - I N F A N T..2004
KULTURNI CENTAR NOVOG SADA
NAZAD NA PROGRAM INFANTA