LaLa #3: Cocomotel

 

Викторија (Белгија) и
Продуцентска кућа Брабант (Холандија)

 
 

Концепт и извођење: Лауре Девер и Лаура Ванборм                  
Уметничко руковођење: Лис Паувелс
Видео и фотографија: Михил де Јегер
Сцена и костим: Ан Бројхелманс
Избор и адаптација музике: Лис Ванборм и Курт Верлеур
Дизајн светла: Филип Дињев
Декор: Херман де Ровер
Координација: Марика Ингелс
Продуцент: Вим Клапдорп

Представа траје 45 минута

 

Продукцијско име Викторија уписано је у историју европског позоришта. Кућа са седиштем у Хенту, под вођством Дирка Паувелса, позната је, с једне стране, по интердисциплинарном приступу позоришном стваралаштву које укључује рад са свим старосним групама. С друге стране, Викторија сматра подстицање и пружање уметничке подршке младим талентима за један од својих основних задатака.

Лауре Девер и Лаура Ванборм пријатно су изненадиле 2004. године својим пројектом LaLa #2: Caroline & Rosie, свежом, младалачком и сензуалном плесном представом. Оно што је започело као дипломски рад на Академији плеса у Тилбургу, за који им је Викторија уступила простор за пробе, убрзо је добило шири значај. Тако је настао пројекат који је забележио скромну европску турнеју и плесачицама донео награду за дебитантско дело које највише обећава на TAZ Festivalu у Остендеу.

У пројекту LaLa #3: Cocomotel, кроз заједнички напор и уметничко руковођење глумице и редитељке Лис Паувелс (White Star, 2004), оне чине корак даље. Овај комад обећава врхунску визуелну представу у којој значајно место заузима фотографија. Наиме, сцена се преображава у гигантски албум са фотографијама између којих се крећу четири карактера. Девер и Ванборм истражују како изградити карактер преко покрета и игре. Шта одређује идентитет и чини га видљивим? Да ли је могуће бити оригиналан? Које делове себе показујем, а који остају део моје интиме? Видео-слике у представи, настале у сарадњи са видео и филмским уметником Михилом де Јегером, приказују интимну страну ликова, оно што је лично, док је сцена јавни простор, место случајних сусрета, у коме нема приватности.

www.victoria.be & www.productiehuis.nl