СТО/кашика/ЛИЦА ЗА АТМОСФЕРУ
перформанс
ДДТ, Београд (Србија)

Аутори и учесници пројекта:
Кореографи и играчи: Драгана Станисављевић, Дубравка Суботић, Тијана Малек
Костим и сцена: Ана Зарубица
Музика: Бранислав Глуваков
Видео: Наташа Теофиловић

.................................................................................

Плесни перформанс “сто/кашика/лица за атмосферу” инспирисан је свакодневним животом нас и оних који у њему учествују, нашим комшијама, рођацима, продавцима, случајним пролазницама. На све то покушали смо да гледамо кроз ’Далијеву призму’ апсурда и извитоперене стварности.
Како оно што је колективно прописано складно, постаје изврнуто и измењено у животу и пракси појединца? Шта нас чини оним што јесмо, ситницама које смо створили да би нас оствариле? Три ауторке и протагонисткиње овог пројекта, Драгана Станисављевић, Дубравка Суботић и Тијана Благојевић, представиће три, на изглед различита, а у суштини потпуно иста лика. Три жене које су раздвојене и спојене свакодневним ситуацијама које их прате овде и сада. Њиховим жељама, маштањима али и суровом стварношћу. Како се суочити са самим собом и испунити очекивања породице и друштва? Живећи у декадентном времену, циљ није никакво ’инстант’ решење, нити банална критика, већ да се на једноставан, духовит начин  исприча нечија(наша) прича.
Тежња за нормалним животом, који личи на “визију” тамо неког, који се одвија на пар километара од нас, и стална потреба за компарацијом са “нормалним” животима других људи, доводи до масовног лудила које се граничи са генијалношћу друштвених односа и односа према стварности једне друштвене заједнице.

Шта је стварност а шта реалност? Да ли је стварност оно што сами створимо а реалност оно што нам други наметну?

Како савременост не даје једноставан одговор на ово питање, или не дозвољава да буде одговорено, ауторке и протагонисткиње су се позвале на Салвадора Далија...

ДДТ-креативни центар за покрет је независна позоришна трупа, основана током 2003. године чији се рад базира на истраживању, развијању и промовсиању савремене игре. ДДТ-кцп упоредо развија и едукацију и програме увођења младих генерација у свет покрета и савремене игре. Продукција ДДТ-кцпа обухвата играчке перформансе и минијатуре, дечије представе, радионице играчких техника, видео денс радове, фотографије и публикације.
Оснивачи ДДТ-кцпа су Драгана Станисављевић, Дубравка Суботић, Тијана Малек. Њихове кореографије извођене су на VII иVIII Фестивалу кореографских минијатура, на другим фестивалима и у позориштима. Њихови перформанси представљени су у галеријским и јавним просторима, као и на позоришним сценама у земљи и иностранству.  

 
 
 
 
Total design: D. Vukovic; web design: T. Dukic. Copyright INFANT 2002-2007