BODY FRAGMENTS
представа
Зигмар Шредер/Лабор театар, Билефелд (Немачка)

Играју: Индира Хајдеман, Карин Ведекинг, Томас Беренд, Михаел Грунерт
Светло: Зигмар Шредер 
Звук: Ханс-Дитрих Домбровски
Режија: Зигмар Шредер 

Представа траје 60  минута

.................................................................................

Представа је резултат комбиновања позоришног језика који је развила група Лабор театар и слика Франсиса Бејкона, значајног извора инспирације за њене чланове. Према речима редитеља, ова представа се разликује од ранијих остварења Лабор театра; укључује серију акција у покушају да се оживе Бејконове слике, између осталих Аутопортрет (1969), Три студије фигуре у чијој основи је Христово распеће (1962) и Три студије фигура на креветима (1972). Низ сцена које упућују на Бејкона укључује следеће: Сан, Четири острва, Лица, Парови, Радње. У представи се наводе цитати из дела Артоа, Елиота и Батаја. Међу бројним извођењима које је имала, важно је поменути њено представљање на Бијеналу у Венецији 2005. године.

Лабор театар испод капије 6 (Theaterlabor im Tor 6)
Ова позоришна група постоји од 1983. године. Њен оснивач, уметнички директор и редитељ свих представа је Зигмар Шредер. Само име групе, Лабор театар, одређује њен програм и правац деловања; ансамбл је усмерен на истраживање различитих могућности театра – и рад са телом као својом основном преокупацијом. У овој потрази, њихова главна инспирација су методи великих позоришних учитеља, као што су Јежи Гротовски и Еуђенио Барба, али и традиција commedia dell'arte и азијске форме позоришног и плесног израза.
Лабор театар је развио јединствени позоришни језик, који не обухвата само естетику већ задире, пре свега, у сaм процес стварања, а присутан је у и методима рада. Група изводи представе засноване на сопственим текстовима, као и адаптацијама књижевних дела, догађаје на отвореном и пројекте који су фокусирани на простор и архитектуру, а веома често сарађује са другим театрима и уметницима из различитих уметничких дисциплина. За сваку представу или дешавање, ансамбл покушава да пронађе нову изражајну форму, и његов рад се заснива на непрекидној, интензивној, креативној размени између свих учесника у пројекту.
Група руководи, такође, својим уметничким центром, организујући велике догађаје и позоришне фестивале, у којима учествују најзначајнији уметници из Европе и света.

www.theaterlabor.de

 
 
 
 
Total design: D. Vukovic; web design: T. Dukic. Copyright INFANT 2002-2007