КАПИТАЛ
перформанс
Габријел Савић Ра (Србија)
.................................................................................

Књига Карла Маркса “Капитал” постала је основа за два тотално супротна друштвено-политичка феномена: комунизма и капитализма (или онога што се у данашњим оквирима посматра као анти-глобализам и глобализам). Полазећи од тога увиђамо да је савремено друштво засновано на истим принципима и да било каква побуна добија утопијски карактер. Колико год покушавали да се дистанцирамо, чак и само теоријски, ми не можемо избећи крајње консеквенце, а то је да поред свега, на жалост и људски живот има цену. Једини одговор је не заузимати критички став, већ га живети, јер свака промена, па чак и глобалног карактера прво настаје у појединцу.

Габријел Савић Ра (1978), студирао је филозофију на Филозофском факултету у Београду. Од 2003, кустос је специјализоване галерије за видео уметност, инсталације и перформансе, “V.I.P.Art Галерија”, СКЦ, Београд. Од 2005, кустос je специјализоване галерије за фотографију, “Циркус” галерије, СКЦ, Београд. Оснивач је уметничке групе Corpus Artisticum (2005).
Одржао је седам самосталних и излагао на великом броју групних изложби, и као перформер наступао на многим сценама и значајним фестивалима у земљи (Београд, Нови Сад, Оџаци, Вршац) и иностранству (Белгија, Македонија, Хрватска, Грчка, Словенија, САД, Шпанија, Канада, Велика Британија, Румунија).
Објавио је две збирке поезије “Моћ палог анђела” (2002) и “Последњи љубавници” (2002).

www.artmajeur.com/gabrijel
www.myspace.com/gabrijel_body_of_art

 
 
 
 
Total design: D. Vukovic; web design: T. Dukic. Copyright INFANT 2002-2007