ЧОBЕК-КЊИГА
представа
Ференц Фехер/Finita la Commedia (Мађарска)

Слободно биће (игра): Ференц Фехер 
Кореографија: O. Caruso, Ференц Фехер
Цртеж: Андор Даму                
Музичка компилација: Золт Мартон/ Burning Duck
Музика: Ференц Фехер
Видео: Дора Сентелеки/ Burning Duck
Светло: Габи Банки
Режија: O. Caruso

Представа траје 45 минута

.................................................................................

Заштитно и самоугрожавајуће “Kuss!” (Ћути!)
То је каменчић скандала. Чисти шљунак. Стварање вишеструких таласа у тишини.

“Присуство Ференца Фехера (његови покрети, игра и одсуство), како у крајњем циљу тако и у садржају, изражавају константну чежњу за слободом која се одражава кроз супротстављање и револт, тежњу за слободом изражавања и потребу да се стиче искуство и живи. Из наше тачке гледишта, то је симбол отпора и порицање присуства вечитих канонизованих норми и очекивања у уметности и друштву. 
Наше стварање потиче из потребе за признањем и открићем. Јер смо негде нешто изгубили. Дефинитивно и коначно.” (O. Caruso)

“Ференц Фехер, кога је открила Анико Јухас, ушао је у алтернативни свет са елементарном силом: природно талентовани бивши улични играч је изненадио сваког у публици својим дивљим а ипак веома лирским солистичким секвенцама које носе посебну атмосферу.” (К. Лоринц, Zene, zene, tanc)

Finita la Commedia
Од 1999. године, O. Caruso (Анико Јухас), кореографкиња са великим искуством у области савременог театра (покрета) и Ференц Фехер, самоук односно рођени играч великог талента, наступају заједно као трупа “Finita la Commedia”. Од самог настанка, трупа учествује на бројним фестивалима у Европи, али и у прекоокеанским земљама (Бразил), и свуда, без изузетка, својим наступима изазива огромно одушевљење.
Чланови трупе, без сумње, спадају у круг главних протагониста будимпештанске играчке сцене; Фехер, који нема класично играчко образовање, припада оном веома малом броју мађарских играча који у свом раду користе форме уличног плеса, а међу њима је једини који узима елементе из хип хопа и борилачких вештина, и на тај начин ствара свој непоновљиви стил.

www.finita.hu

 
 
 
 
Total design: D. Vukovic; web design: T. Dukic. Copyright INFANT 2002-2007