DANZA
представа
ДУНЕ играчка трупа, Бургас (Бугарска)

Играју: Владимир Грудев, Петја Андреева, Маргарита Јанакијева
Кореографија: Петја Стојкова

Представа траје 40 минута

.................................................................................

DANZA је представа о сaмој игри и њеном присуству у нашем свакодневном животу. Музикалност уобичајених телесних покрета и начини перцепције игре су главне теме овог комада. “Текст” представе настао је из органског тумачења гестова и ситуација које се изводе у класичним музичким скуповима. 

DANZA је о сaмој игри и њеном неизбежном присуству у нашем свакодневном животу. Постоји безброј начина, на које је могуће перципирати живот. Један од њих је ухватити ветар у празну врећу и слушати музику.


ДУНЕ играчка трупа основана је 1986. године у граду Бургас (Бугарска). Њено седиште је у Омладинском културном центру Бургаса, где њени чланови воде студио савремене игре и Игра БГ Друштво за развој бугарске савремене игре.
ДУНЕ учествује на фестивалима импровизације игре у Бугарској и иностранству. Организује, такође, годишње састанке и сарадње између бугарских и уметника из других земаља. 
Чланови трупе су, као стипендисти, учествовали у међународним програмима и специјализацијама (UNESCO боравишне стипендије за уметнике, Dance WEB, Покрети на ивици).
Кореограф ДУНЕ је Петја Стојкова. Дипломирала је на Новом бугарском универзитету у Софији. Добитница је награде гледалаца и награде жирија на националном такмичењу младих кореографа “Маргарита Арнаудова”, Софија, Бугарска (1999), награде за кореографију на националном такмичењу у модерној игри за младе играче, Бургас, Бугарска (2002, 2005).

Учешће ДУНЕ на фестивалима: “No Ta Fe”, Естонија (2007); “Interaction”, Чисинау, Молдавија (2006); “DONUMENTA”, Regensburg, Немачка (2005); “The Age of Aquarius” Фестивал игре и физичког театра, Бургас, Бугарска (2004); Летњи пројекат Отварање, Бургас, Бугарска (2004); COSMOS фестивал, Атина, Грчка (2003); Прва и Друга међународна лабораторија и Фестивал савремене кореографије, Чисинау, Молдавија (2001, 2002); Прва и Друга балканска платформа игре, Софија, Бугарска и Букурешт, Румунија (2001, 2003), и многи други.

www.dunedance.hit.bg

 
 
 
 
Total design: D. Vukovic; web design: T. Dukic. Copyright INFANT 2002-2007