Ненад Богдановић 

СВАКОДНЕВНА СИТУАЦИЈА ЗА ЛЕПШУ СЛИКУ
перформанс
Ненад Богдановић (Србија)

.................................................................................

“Перформанс има за циљ рушење савремене идолатрије која се огледа кроз естаблишмент класичних форми визуелне уметности у којима је дубоко укорењена мисао да је коначни продукт уметничког рада сам по себи циљ. Права истина се уствари огледа у насталој последици креативног чина уметника.”

Ненад Богдановић, самостални уметник, перформер и визуелни уметник, издавач и куратор. Члан је Удружења ликовних уметника Војводине (СУЛУВ) и Србије (УЛУС) и Међународне асоцијације IAPAO (Међународно удружење организатора уметности перформанса).
Оснивач и уредник Студија за мултимедијалну уметност и галерије МАС у Оџацима. Оснивач је Међународног фестивала мултимедијалне уметности - IMAF. Реализовао je уметничке акције и перформансе на многим међународним фестивалима у свету (Француска, Италија, Словачка, Немачка, Јапан, Румунија, Пољска, Мађарска, Белорусија, Велика Британија, Северна Ирска, Швајцарска, САД, Канада, Турска и Србија). Самостално je излагао: Оџаци, Нашице (Хрватска), Крањ (Словенија), Њујорк (САД), Нови Сад, Београд, Сеул (Јужна Кореја), Дартингтон (Енглеска). 
Реализовао је два перформанса на 50. Бијеналу у Венецији - Међународни пројекат Brain Academy Apartment (2003).

 
 
 
 
Total design: D. Vukovic; web design: T. Dukic. Copyright INFANT 2002-2007