КЛЕПЕТУШЕ У ПРОСТОРУ
перформанс
Породица бистрих потока (Србија)
.................................................................................

Породица бистрих потока је еколошка комуна која већ двадесет пет година живи у подножју планине Рудник, у малом селу Брезовица.
Ова комуна спада у пионирске тачке повратка природи; њена дејства су алтернативна, а дом је отворен и усмерен ка опстанку. Она је мало живилиште у којем се негују елементи душе и људскости. У Породици бистрих потока развија се емоционалност и загрљајност. Три њена основна елемента су: ЕКОЛОГИЈА - ХУМАНИЗАМ - КУЛТУРА.
Живећи у нетакнутој природи, у дому који окружују три потока, Породица је досад примила преко двадесет хиљада посетилаца. Њено основно начело је: Појединац и Планета.

Божидар Мандић, књижевник, оснивач ове комуне до сада је објавио тринаест књига, реализовао десет самосталних изложби и направио десет алтернативних позоришних представа. Због оваквог начина живота Породица је извршила велики утицај на младе, а медији су је презентовали настојећи да пренесу овакве могућности живота на шири слој људи.
Породица бистрих потока даје отпор цивилизацијском бесмислу трагајући за ''Добом -5Е'': Екологија, Етика, Естетика, Ерос, Емоција. Она је мали предлог како да човек изађе из лавиринта у ком се нашао.

 
 
 
 
Total design: D. Vukovic; web design: T. Dukic. Copyright INFANT 2002-2007