ПРЕДАВАЊЕ
Андре Вилфинг (Немачка)
.................................................................................

Андре Вилфинг (Вупертал, Западна Немачка, 1962), ангажован је у позоришту од школских дана. Након цивилне службе у Минхену, радио је као таксиста, живео на фарми у Италији, одбио образовање у државној школи за глумце, живео годинама у Берлину радећи разне послове, између осталих и посао таксисте, да би на крају стекао образовање социјалног педагога; никада се, међутим, није удаљавао од позоришта: тамо је био члан анархијског ансамбла у алтернативном позоришту у близини Берлинског зида.
Након повратка у Западну Немачку, радио је у социјалном центру са младима, поставши позоришни педагог у Келну, и коначно је основао групу слободних драмских уметника и музичара у Гелзенкирхену (Рурска област), где још увек ради и развија пројекте.    
Група је, заједничким снагама, развила Конзол театар са акцентом на драмама за децу и омладину, и уједно радила са децом и младим аматерима. 
Поред вођења већих и мањих пројеката и позоришних продукција, као и покретања уметничких иницијатива, постао је приповедач, како за децу тако и за одрасле. Шест ових програма изводи у његовој ‘матичној кући’ Конзол, али и широм Немачке.
Последње, али не најмање значајно, је његово покретање и руковођење фестивалом “Play off / 06” током Светског првенства у фудбалу 2006. На фестивалу је учествовало 16 позоришних ансамбала из целог света.

 
 
 
 
Total design: D. Vukovic; web design: T. Dukic. Copyright INFANT 2002-2007