english
THE VIENNA VEGETABLE ORCHESTRA
концерт
Беч, Аустрија

Ансамбл:
Јирген Берлакович
Николаус Ганстерер
Сузана Гартмајер
Барбара Кајзер
Матијас Мајнхартер
Ернст Рајтермајер
Рихард Репеј
Улрих Тројер
Тамара Вилхелм
Звук:
Касијан Тројер
Посебан допринос: Лука Клајн

--

„Vienna Vegetable Orchestra“ је основан у фебруару 1998. године. Одржао је више од 200 концерата широм Европе на различитим местима (концертне сале, позоришта, стакленици, планинске колибе, клубови, бродови, фестивали класичне, електронске, импровизоване и светске музике).

Овај оркестар свира искључиво на инструментима направљеним од поврћа: шаргарепама и краставцима уместо флаута и труба, или у оквиру програма аутоматизовано,  краставац-о-фону и ротква-маримби уместо лаптопа и „семплера“. 

Ова музика представља пренос нумера електронске музике на инструменте из баште поврћа. Рад на органским звучним телима и побољшању извођачких техника и поступака снимања су учинили нови звучни универзум поврћа, на који су утицали најразличитији стилови савремене електронске музике, доступним за ухо.   

С једне стране се јасно уочава невероватна сродност органског и дигиталног света, док с друге стране настаје очигледно јединствени звук, који не би настао ни на једној другој групи инструмената.

Након концерта, кувар ансамбла послужује укусну супу од поврћа која омогућује публици да уживање у музици доживи још једним чулом више.   

Стварно занимљива експериметална музика.
Њујорк тајмс

Звучи укусно.
Вашингтон пост

Препоручује се.
БиБиСи

Веома укусно!
Ивнинг стандард

Звучи дивно шашаво
Гардијан

www.vegetableorchestra.org