српски / english
ПРОГРАМ | ИСТОРИЈАТ | АРХИВА | ИЗДАВАШТВО | СПОНЗОРИ | БИЛТЕН | КОНТАКТ | НАГРАДЕ

Сигнали из пустиње / Processing
Весна Драгојлов, Србија / САД, Кајл Џенкинс, САД

10.00 / ФТН / Понедељак - среда / 25 – 27. јун 2012.

Алгоритамска уметност, предавање, Весна Драгојлов, Србија / САД
17.00 / КЦНС, Клуб „Трибина младих“ / Четвртак / 28. јун 2012.

Кодирање еспресивних дигиталних медија уз помоћ Processing-а
Да ли сте заинтересовани за комбиновање вашег креативног потенцијала и технологија софтвера? Ова радионица ће вас упознати са једноставним програмирањем у језику отвореног кода Processing-у, који је измислио један уметник а сада га користе уметници нових медија, дизајнери и програмери широм света. У тродневном трајању, радионица ће вас увести у основе Processing-а које ће вам омогућити да генеришете анимацију, покрећете интеракције и експортујете резултате на веб, у штампу или на мобилни телефон.

Весна Драгојлов,
ванредна професорка на Универзитету за напредне технологије (САД)

Дипломирала је на Филозофском факултету у Новом Саду (енглески језик и књижевност), а магистрирала на Филолошком факултету у Београду (лингвистика). Усавршавала се на Универзитету Денвер, САД, најпре на постдпломским студијама (историја уметности, 1996-1997) а затим мастер студијама (дигитални медији, 2002). Каријеру универзитетског наставника започела је на Катедри за енглески језик Филозофског факултета у Новом Саду, да би након одласка у Сједињене Америчке Државе деловала на неколико универзитета, пре него што је стекла звање ванредне професорке на Универзитету за напредне технологије у Аризони 2007. године. На овом Универзитету делује на три департмана: Департману за мултимедије, Департману за веб и социјалне медије и Департману за интеракцију између човека и компјутера, предајући низ предмета из области мултимедијалног/графичког дизајна и уметности, како класично у учионици тако и онлајн. Од 2009. године, укључена је у „Шампион програм“ и чланица је Савета Универзитета. У оквиру програма WUS Austria, гостовала је на Универзитету у Новом Саду 2007. године, где је оджала предавања из области сајберфеминизма студенткињама и студентима Родних студија. Весна Драгојлов је учествовала на бројним међународним конференцијама и уметничким фестивалима, посвећеним областима уметности, науке и технологије. Добитница је неколико значајних награда, од којих се посебно издваја Награда за иновације у настави и развоју курикулума Универзитета за напредне технологије којом је одликована 2010. и 2011. године.

Кајл Џенкинс,
дипломирани студент Универзитета за напредне технологије (САД)

Дипломирао је на Универзитету за напредне технологије, Виртуелно моделовање и Дизајн, 2010. године, док сада студира развијање софтверских апликација. Алгоритамском уметношћу се бави од 2009. године, користећи софтвер Processing као своје основно средство израза. Усмерен је на укључивање 3D уметности и анимације у интерактивна уметничка дела. Излагао је на Фестивалу експерименталних уметности у Фениксу, у Уметничком центру Меса, SideLuck PotShow Phoenix и у Научном центру Аризоне. www.kylejenkins.info