ПРОГРАМ / ИСТОРИЈАТ / АРХИВА / ИЗДАВАШТВО / СПОНЗОРИ / БИЛТЕН / КОНТАКТ / НАГРАДЕ
НЕ/ВИДЉИВИ ГРАД – ДЕСЕТ ГОДИНА
Позоришна акција
Дах театар, Србија

Режија и драматургија: Дијана Милошевић
Сараднице на драматургији: Ивана Миленовић Поповић, Маја Митић
Глумци: Ђорђе Драгићевић, Милица Јанковић, Кристина Кика Јовановић, Ивана Миленовић Поповић, Тина Мило Миливојевић, Маја Митић, Иван Николић, Анђела Поповић
Музичари: Немања Ајдачић, Угљеша Мајдевац
Композиција Не/Видљиви град: Немања Ајдачић, Угљеша Мајдевац
Организација: Наташа Новаковић
Друштвене мреже: Александра Стојановић
Сарадница на блогу: Марија Муждало
Костим: Дах театар
Округли сто: Маја МитићПолазећи од чињенице да су градови у Србији, у својој далекој прошлости, а поготово данас мултиетнички градови са великим бројем становника различитог порекла и култура и да је та свест избледела услед налета криза и ратова који су стварали мултиетничке тензије, а не разумевање,  овај пројекат се бави промоцијом различитих етничких култура које коегзистирају данас.
Основни циљ пројекта Не/Видљиви град је да мултиетничку структуру градова у Србији и богатство различитих култура учини видљивијим, да се поново открије све оно што се изгубило или постало невидљиво, а стварало се заједничким снагама овог друштва, које је мултинационално, и део је културе на овим просторима већ вековима.
Пилот пројекат је настао 2005. године у Београду. Представе су се одвијале у аутобусу које су „причале“ мултиетничку историју Београда. Касније је проширен на целу земљу, а затим успешно реализован како у Норвешкој (2008) тако и широм Европе. Уследила је реализација пројекта у оквиру ЕУ програма Култура 2007-2013, са четири партнера из четири земље: Данска, Македонија, Велика Британија и Француска.
Пројекат је добио награду за најбољи пројекат у области социјалних интеграција коју додељује Ерсте фондација.
У оквиру округлог стола одржаће се пројекција филма Не/Видљиви град као и јавна дискусија са циљем да се осветли културна слика Србије из перспективе мултиетничности.

Пројекат су подржали: 
АП Војводина –  Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање
Министарство културе Републике Србије 
Ерсте банка
Град Београд - Градски секретаријат за културу