english

ШАМПАЊАЦ И ЈАГОДЕ (LIFETIME WARRANTY GRATIS)

Форум за нови плес
Копродукција Српског народног позоришта  и Културног центра Новог Сада, Србија


Трајање:
45 минута

Кореографиja: Росана Хрибар и Грегор Луштек (Словенија)
Избор музике: Росана Хрибар и Грегор Луштек (Словенија)
Костимограф: Марина Сремац
Идејно решење сценографије: Росана Хрибар и Грегор Луштек (Словенија)
Асистенти кореографа: Јасна Ковачић и Оливера Ковачевић Црњански
Извођачи: Јелена Марковић, Фросина Димовска, Бојана Матић, Соња Батић, Сара Тошић, Јелена Алемпијевић, Игор Пастор и Душан Мурић
Мајстори светла: Младен Букарица и Тихомир Бороја
Мајстор тона: Душан Јовановић
Сарадник на реализацији сценографског решења: Жељко Пишкорић
Инспицијенти: Иван Свирчевић и Тања Цвијић

Шампањац и јагоде (Lifetime Warranty Gratis)

Аутоматизми функционисања тела омогућавају бескрајни низ прилагођења видљивим и невидљивим елементима стварности. Фрагменти настали кроз интеракције ума и тела, рефлексне реакције тела на разне врсте подстицаја – свесне и несвесне, претварају се у нове удове, нове синапсе и стварају нове мозаике смисла.

Полазећи од темељних дуализама (мушко – женско, спољашње – унутрашње, чисто – прљаво...) сортирамо, рекомбинујемо, усложњавамо, сакривамо голо, диференцирамо, форматирамо... градимо мноштво прелаза, нијансе дуге која и поред (али и због) све шаренијих боја, постаје елегантно сивило. Потражња за јефтиним (или скупим) чудима у нијансама сивог ствара неонски осветљену жељу и провоцира у себе запакован нежни производ одрицања од живота. Живота који доспева на распродају! Lifetime warranty gratis!

-----

РОСАНА ХРИБАР и ГРЕГОР ЛУШТЕК су истакнути представници генерације играча који су рођени почетком седамдесетих година, значајни су чланови словеначке плесне сцене и сарадници кључних аутора савремене плесне уметности.
Росана и Грегор су свеж и динамичан кореографски тандем, чланови Љубљанског плесног театра (PTL). Заједно стварају и играју дуги низ година, и за свој кореографски рад добили су више међународних признања.