english

Ин(фант)фузија: ЛИМЕС - Community Art

Театар Мимарт, Србија
Представљање пројекта ЛИМЕС је почетак рада на пројекту “Wake UP”, који је подржан од стране ЕУ, у сарадњи са Енглеском (Опера Циркус и Универзитет у Единбургу) и Холандијом (Musicians without Borders International). Двогодишњи пројекат Wake Up, чији је кординатор Тина Елен Ли (Опера Циркус), има за циљ промовисање интеркултурног дијалога кроз тренинг културних вођа, подржавања мобилности уметника и стварања поштовања према културном диверзитету.

Пројекат ЛИМЕС је вид дијалошке уметности са грађанима, познат као “Community Art”, који Театар Мимарт ради по први пут на овај начин у Србији. Представа је изведена у једној згради Општине Стари град, одакле су били и учесници радионица. Развијање креативности грађана применом позоришне методе у отвореном процесу рада кроз двомесечне радионице, резултирало је представом заједно са професионалним уметницима. Циљ пројекта је утицај културе и креативне уметности на кохезију заједнице.

Концепт пројекта ЛИМЕС према методи Мимарт са грађанима поставила је Нела Антоновић са сарадницима Предрагом Радованчевићем, Аном Бастаћ, Лидијом Антоновић, Дубравком Суботић, Николом Вранићем, Марјам Ристић и Иваном Миленковићем.