Програм | Концепт | Историјат | Архива | Издаваштво | Спонзори | Билтен | Контакт | Награде

српски / english
Антон Павлович Чехов
ТРИ СЕСТРЕ (сви осим мене)
Битеф театар, Србија

| среда, 29. јун 2011. | 19.00 / Гимназија „Лаза Костић” |


Режија: Ивана Вујић
Адаптација и драматургија: Славенка Миловановић
Сценографија: Коста Бунушевац
Костимографија: Душица Кнежевић
Видео: Светлана Волиц
Избор музике: Ивана Вујић
Организација: Драгана Јововић
Шеф технике: Љубомир Радивојевић
Мајстор светла: Драган Ђурковић
Мајстор звука: Мирољуб Владић
Асистент мајстора звука: Стефан Милошевић
Играју: Олга – Ружица Сокић, Маша – Бранка Петрич, Ирина – Рада Ђуричин, Антон Павлович Чехов – Мирко Бабић, Антон Павлович Чехов – Константин Бунушевац, Наташа – Дуња Махорчић,
Виола Андреј – Горјана Стоиљковић
Трајање: 75 минута


Три сестре
Ово је представа изразите редитељске одважности и наглашеног осећања за литературу Чехова, која имплицира и приватна писма писца, редукујући мушке ликове из комада и фокусирајући се на три сестре, њихов однос према прошлом животу, однос према нама, наш однос према њима и однос писца Чехова према ликовима која ствара и према животу који живи. У овим испреплетаним фабуларним токовима, сведеним суптилним редитељским поступком долазе до изражаја једноставност, топлина и искрена глумачка игра три веома искусне глумице, Ружице Сокић, Бранке Петрич и Раде Ђуричин али и изванредног Мирка Бабића који тумачи лик писца.

„Женска драма“ унутар комада три сестре пред животом који је прошао, који је привид, окружен таблама по којима васкрасавају и бришу се цртани кредом пејзажи, које црта Костантин Бунушевац, испричана сурово и нежно, ствара катарзични пулс између гледаоца и извођача комуницирајући са најинтимнијим појединачним садржајима, биографским записима.
--
Битеф театар
Остајући на трагу главне концепције Битеф театра да подстиче и промовише нове позоришне стилове и тенденције, Битеф театар направио је заокрет и профилисао свој репертоар у правцу – са једне стране чистог плесног израза, који је оличен у раду Битеф денс компаније, и са друге стране представа које нису жанровски нужно прецизно дефинисане, већ чине гранична подручја између драмског, физичког, музичког и визуелног позоришта. На тај начин Битеф театар отвара простор уметничког деловања за уметнике који теже превазилажењу устаљених театарских конвенција, и креирању нових позоришних израза и стилова.
Пројекат оснивања Битеф денс компаније подстакнут је великим креативним и естетским потенцијалом који у себи носи савремени плесни театар, као и потребом да Београд има, по први пут у својој позоришној историји, плесну компанију везану за једну институцију културе.
Рад компаније подразумева класичан и савремени плесни тренинг, као и сарадњу са најеминентнијим домаћим и страним кореографима и редитељима.
На репертоару Битеф театра су и представе: Фејкбук, режија Јелена Богавац; Три сестре, режија Ивана Вујић, кореографија Гај Вајцман; Кармен у четири рунде, кореографија Исидора Станишић; Последњи човек на земљи, режија Никола Завишић; Мириси цимета, кореографија Гај Вајцман; Отело, кореографија Маша Колар и Зоран Марковић; Много нас је, кореографија Далија Аћин; Вољен, кореографија Кјерсти Милер.