ПРОГРАМ / ИСТОРИЈАТ / АРХИВА / ИЗДАВАШТВО / СПОНЗОРИ / БИЛТЕН / КОНТАКТ / НАГРАДЕ
НЕЧУЈАН
Фишамбл: Компанија нове драме, Ирска

Текст: Пат Киневен
Режија: Џим Калитон
Музика: Денис Клохеси
Продукција: Маркета Даулинг

Изводи: Пат Киневен

Трајање: 90 минута


Безнадежна, беспомоћна особа која свима смета
 
Добитник награда Фринџ фрст и Хералд енџел на Фринџ фестивалу у Единбургу 2011. и Аргус енџел на Фестивалу у Брајтону 2012.

Бескућник Мекголдриг је некада имао сјајне ствари, али је изгубио све – укључујући и властити разум. У овој смелој, изазовној и лепој продукцији он сада утапа ране своје величанствене прошлости у романтичном свету Рудолфа Валентина. Представа Нечујан тренутно одушевљава публику на гостовањима по Ирској, али и у Европи и САД-у.

Фишамбл: Компанија нове драме је међународно призната, вишеструко награђивана трупа посвећена стварању нових комада за позориште. Новије продукције, извођене у Ирској и у иностранству, укључују Краћушне драме за Ирску које је написало 25 аутора, Понос Парнелове улице аутора Себастјена Барија и Заборављени Пата Киневена.  

Током последњих 25 година, Фишамбл: Компанија нове драме поставила је на сцену 131 нову драму, што укључује 42 самосталне драме и 89 кратких комада који су делови дужих целина. Аутори ових драма познати су писци попут Себастјена Барија, Мејв Бинчи, Колума Макена, Демета Болџера и Џозефа О’Конора, али и они (у времену настајања текста) потпуно непознати попут Марка О’Роуа, Марине Кар, Гавина Костика, Пата Киневена, Шона Меклаклина, Стеле Фихили и Мајкла Веста, чије је прве драме продуцирао Фишамбл.
У својој двадесет петој години постојања, Фишамбл са задовољством истиче да Народна библиотека Ирске преузима архив Компаније како би га ставила на располагање студентима и позоришним ентузијастима који су заинтересовани за проучавање стваралаштва Фишамбла.
Компанија са великом преданошћу приказује своје драме широм Ирске и у иностранству. Њене продукције изводе се пред публиком у Ирској као и у Енглеској, Шкотској, САД-у, Канади, Аустралији, Бугарској, Румунији, Турској, Француској, Немачкој, на Исланду, у Хрватској и Чешкој. Фишамбл је само прошле године пред публиком у 81 простору,  од Балимона (предграђе Даблина) до Балидихоба, од Единбурга до Лос Анђелеса, извео 230 представа.                        
Фишамбл је награђиван наградама попут Фринџ фрст (поставши прва ирска трупа која је ову награду освојила заредом на два фестивала у Единбургу 2011. и 2012), награда Хералд енџел, Аргус енџел, Награда за позориште Ајриш тајмса и прве Награде Ирске. 

„страствена монодрама... задивљујуће.“ Бен Брантли, Њујорк тајмс  

„потпуно заокупља пажњу од почетка до краја... оживљујуће и забавно ... ласкање које жубори из канала... потпуно опчињавајуће“ Сиднеј монинг хералд  

„сензационално... запањујуће“ Елеј пост 

„постојана, моћна физичка представа... чији црни хумор изазива кострешење“ Скотсмен

„чудесна игра усковитланих речи“  Хералд

„вртоглава театралност” Гардијан

„необично... бити део те публике било је доживети изванредну синергију између извођача и извођеног... Дивно“ Ајриш индипендент

Реализовано уз подршку Културе Ирске