ПРОГРАМ / ИСТОРИЈАТ / АРХИВА / ИЗДАВАШТВО / СПОНЗОРИ / БИЛТЕН / КОНТАКТ / НАГРАДЕ
УСПОН
Компанија Акаша Одедре, Велика Британија

Извођач: Акаш Одедра
Технички директор: Енди Фин
Продуцент: Ананд Бат
Директор проба: Луис Мејџор

Трајање: 80 минута са три паузе


Нрита
Кореографија и музички аранжмани: Акаш Одедра

Класична варијација плеса катак, фокусирана на виртуозност и временску прецизност. У Нрити ритмички се изводе изворни плесни кораци. Покрети тела ту не преносе никакво расположење или значење; њихова је сврха у томе, да обликовањем различитих образаца, линија у простору и времену, створе само лепоту.

У сенци човека
Кореографија: Акрам Кан
Дизајн светла: Мајкл Халс
Музика: Џослин Пук
Директори проба: Луис Мејџор и Хосе Агудо

„Циљ ове соло кореографије није толико осмишљени комад, колико је то истраживање моје непрекидне фасцинације ‘анималним’ унутар свих нас. Одувек сам осећао јаку повезаност са ‘анималним’, утеловљеним у индијској плесној традицији. Мајстори катак плеса често су користили животиње као форме инспирације, чак до те мере да су цео репертоар базирали на квалитетима, покретима и ритму одређених животиња. Стога, у овом путовању са Акашом, био сам знатижељан да откријем да ли нека животиња обитава дубоко у сенци његовог властитог тела.“
Акрам Кан

РЕЗ
Кореографија: Расел Малифант
Дизајн светла: Мајкл Халс
Музика: Енди Коутон
Директор проба: Луис Мејџор

„Када је реч о РЕЗУ, желео сам да осмислим комад, у коме ће се користити елементи и динамика који су Акашу блиски, из његовог претходног образовања у класичним плесовима катак и барат натјам. Све то желео сам да преобликујем у свет, у коме осветљење реже и истиче покрет и ствара затворену целину, која има властиту логику тока и форме.“
Расел Малифант

Констелација
Кореографија: Сиди Ларби Шеркауи
Дизајн светла: Вили Сеси
Музика: Олга Војцјеовска
Директори проба: Пол Зивковиц и Луис Мејџор

Муња и гром. Светло и звук. Илузије даљине и близине које се стварају на небу, које се варљиво приказује као константа. Сиди Ларби Шеркауи је фасциниран различитим сликама које стварају ови призори, док је њихов извор често један те исти. Он тежи да истакне различите обрасце звука и различите изворе светла, који се уједињују како би формирали констелацију, систем у коме ствари остају заустављене и истовремено су у покрету узрокованом гравитационим пољима и одбојним силама других.

Акаш Одедра је надалеко познат као успешни играч катак плеса и млада је звезда у успону британске плесне сцене. Образовање је стекао код реномираних плесача попут Читралеке Болара и  Нилиме Девија у Великој Британији и Аше Јоглекара и Чаје Канватеха у Индији.   

Овај пројекат је настао по поруџбини AKCT, Eastman, Russell Maliphant Company, DanceXchange, Sampad, The Hat Factory, Leicester, Leicestershire and Ruthland Dance, South East Dance, New Art Exchange, The Place, Curve Theatre Leicester и подржавају га Енглески уметнички савет и Академија. Компанију Акаша Одедре заступа Сара Форд / из агенције Quaternaire.

www.aakashodedra.com