ПРОГРАМ / ИСТОРИЈАТ / АРХИВА / ИЗДАВАШТВО / СПОНЗОРИ / БИЛТЕН / КОНТАКТ / НАГРАДЕ

У сусрет фестивалу
ВАТРЕНИ КРУГОВИ
Перформанс са ватром
Алтнсарт/Инфантфузија/Лудифико, Србија

Трајање: 15 минута


Плесни перформанс Центра за развој циркуских уметности „Лудифико“ са ватреним реквизитима као што су лепезе, пои, штап, обруч, кишобран... Да ли ће ватра објединити кругове?

Лудифико је организација посвећена изучавању, презентацији и популаризацији циркуских уметности као што су манипулација са ватреним реквизитима; акробатика у ваздуху на свили, рингу, трапезу, канапу; жонглирање, балансирање, партерна акробатика, кловн…
У досадашњем десетогодишњем раду, уметници Лудифика наступали су на многим фестивалима, трговима, клубовима, тржним центрима, корпоративним забавама и реализовали су бројне радионице на којима су своја знања преносили младим људима, у земљи и иностранству (Хрватска, Словенија, Аустрија, Немачка, Швајцарска, Оман...).
Један од главних циљева удружења је продукција представа и формирање сцене новог циркуса на нашим просторима. До сада су успешно реализоване следеће представе: Евримен (2015), Живот на високој нози (2015), Залутала писма (2014) и ТВ претплата (2013).
Нови циркус као спој глуме и циркуских вештина представља позоришни тренд у свету, стога Лудифико стреми да достигне светске стандарде у развијању независне сцене у Новом Саду и Србији. Ову мисију остварује путем заједничких креативних процеса у којима учествују професионални глумци, акробате, редитељи и музичари.