ПОЗДРАВИ ГА И ПОЉУБИ МИ ГА

Артопиjа, Македонија

Текст и режија: Биљана Радиноска
Играју: Наташа Петровић, Симона Спировска Костовска,  Ненад Митевски, Бојан Кирковски
Видео монтажа: Драган Алексовски
Продукција: Филип Николовски
Техничко особље: Кирил Мечалов, Мартин Јорданоски, Радослав Гогушевски
Плакат: Магдалена Дилевска
Трајање: 60`

Артопиjа је позоришна трупа из Скопља чији је програмски циљ културна активност, креација и едукација људи. Главна програмска активност удружења је да охрабри младе у уметничком стварању и бављењу културним активностима. Чланови Артопије су професионалци из области позоришта и извођачких уметности. Од свог оснивања 2016. године до данас, Артопија је реализовала 3 позоришне продукције –  „Поздрави га и пољуби ми га“ у режији Биљане Радиноске, „Експеримент” у режији Јане Спасића и представу „Ужеглост” у режији Владимира Милчина.
„Поздрави га и пољуби ми га“ (Да го поздравиш и да ми го бациш) jе документарна представа базирана на личним исповестима аутора о њиховој младости, сновима и надама и о томе како свако од њих појединачно доживљава политиком обојену свакодневицу која их окружује. Прича је концентрисана на постављање питања – какво треба бити позориште данас? Које је његово место у друштву? Које је место омладине у друштву у којем живимо? Каква је емотивна слика индивидуалног конфликта између интуитивног и рационалног? Слика о вакуум простору између тога „какав живот желимо“ и „какав је живот у стварности“. Да бисмо напредовали, потребно је да сумњамо! Праве вредности леже у потрази за знањем више него у самом знању. Искреност у уметности служи оснаживању потребе уметности да коегзистира са друштвом.
Представа „Поздрави га и пољуби ми га“ је одиграна на више од 10 фестивала, освојила је Гран при за најбољу представу на интернационалном фестивалу „Лица без маски” 2017. у Скопљу, Гран при за најбољу представу на интернационалном фестивалу „Ристо Шишков” 2017. у Струмици и Гран при за најбољу представу, најбољу режију, најбољу мушку и женску улогу на интернационалном фестивалу „Арт Трема фест” у Руми, Србија.