ПРОГРАМ / ИСТОРИЈАТ / АРХИВА / ИЗДАВАШТВО / СПОНЗОРИ / БИЛТЕН / КОНТАКТ / НАГРАДЕ
YESTERDAY – СЕТИ СЕ ДА ЗАБОРАВИШ
Битеф театар – Битеф денс компанија, Србија

Концепт и кореографија: Јасмин Вардимон
Асистенти кореографкиње: Естебан Фурми и Аои Накамура
Дизајнер сценографије и медија: Гу Бар–Амоц и Јасмин Вардимон
Дизајн светла: Кахине Јаврyан
Дизајн звука: Јасмин Вардимон

Дизајн костима у Лондону: Линда Рауел
Дизајн костима у Београду према идеји и концепту Јасмин Вардимон и Линде Рауел: Дејана Вучићевић
Фотографија и дизајн: Јелена Јанковић
Видео анимација: Михаел Клега и Горан Балабан

Играју:
играчи Битеф денс компаније:
Милош Исаиловић, Страхиња Лацковић, Невена Јовановић, Милица Писић, Урош Петронијевић, Немања Наумоски, Сања Нинковић, Ивана Савић Јацић
алтернација: Миона Петровић

Балетски педагог: Марија Јанковић Шеховић
Асистент балетског педагога и кореографкиње: Никола Томашевић

Представа се реализује у сарадњи и уз финансијуску подршку Британског савета у Београду, Министарства културе и информисања Републике Србије и Хартефакт фондације.

Трајање: 70 минута


Представа је своју праизведбу имала 11. октобра 2008, South Hill Park, Bracknell, у  извођењу Jasmin Vardimon Dance Company.

YESTERDAY – СЕТИ СЕ ДА ЗАБОРАВИШ

Јасмин Вардимон, британска кореографкиња израелског порекла, специјално за Битеф театар припремила је са играчима Битеф денс команије представу „Yesterday - Сети се да заборавиш“, својеврсни пресек свог десетогодишњег рада представљајући публици најузбудљивије дуете, соло и ансамбл нумере из свог богатог кореографског опуса.
Захваљујући дугогодишњем залагању Британског савета за континуирани развој савремене плесне сцене у Србији, Битеф театар је успео да реализује и овај амбициозни пројекат. Наиме, напоре и резултате које је Битеф денс компанија постигла од свог оснивања, Британски савет је препознао и подржавао кроз организовање едукативних радионица са еминентним британским кореографима попут Џесике Вајт, чланице чувене Рендом денс компаније, затим Расела Малифанта, као и Шобане Џејсинг. Наставак ове сарадње је продукција Јасмин Вардимон коју ће Британски савет подржавати и кроз даљи пласман представе широм Европе.
За Битеф театар и Битеф денс компанију сарадња са Јасмин Вардимон, на представи „Yesterday - Сети се да заборавиш“ чини се као логична степеница више у правцу развијања играчких, али и у најширем смислу извођачких способности њених играча. Ова кореографкиња у свом раду комбинује изузетно тешке и атрактивне плесне деонице, па рад са њом захтева одличну технику извођења и искуство играча. Такође, њен стил рада захтева и врло озбиљно глумачко ангажовање играча на сцени. Представа је употпуњена видео материјалима, занимљивим сценским решењима, што је чини врло пријемчивом за публику, као и за промоцију савремене плесне уметности.
--

БИТЕФ ТЕАТАР – БИТЕФ ДЕНС КОМПАНИЈА

Битеф театар је авангардно позориште смештено у живописан театарски простор реконструисане евангелистичке цркве, у самом срцу Београда. Откривањем нових позоришних тенденција у нашој средини, као и пружањем простора уметницима чији рад представља искорак из традиционалних и утврђених граница сценског израза, успешно извршава мисију ширења утицаја Битеф фестивала од свог оснивања 1989. године.
У сезони 2012-2013. Битеф театар наставља да, с једне стране, развија плесни театар и унапређује Београдску плесну сцену, на првом месту кроз развој и продукције Битеф денс компаније, али и кроз бројна гостовања домаћих и страних плесних продукција. Са друге стране, шири платформу новог, ангажованог драмског стваралаштва.
Назив нове сезоне Где смо? наговештава сталну запитаност над друштвеним околностима које условљавају наш осећај припадности или неприпадности, осећање утемељености или управо њеног недостатка, запитаност над оним друштвеним механизмима који утичу на наше животе, а налазе се великим делом ван наше контроле и ван наше директне моћи деловања.