ПРОГРАМ / ИСТОРИЈАТ / АРХИВА / ИЗДАВАШТВО / СПОНЗОРИ / БИЛТЕН / КОНТАКТ / НАГРАДЕ
ЕЛЕКТРОНСКИ БИЛТЕН

Изузетно сам задовољна и захвална због одзива публике, њених реакција и пријема који је наш целокупан концепт имао у "Српској Атини", и наравно захвална сам и на сарадњи и подршци коју смо имали у Културном центру Новог Сада, на слуху за нашу намеру да доведемо како проверене, тако и ризичне пројекте који нису раније имали фестивалска искуства и, на крају, за разумевање и стрпљење које сам имала код колеге Милоша Софреновића. Мислим да смо успели да направимо програм који почива на конкретном, аутентичном, искреном односу уметника, сцене и публике, програм који захтева образовану публику са богатом театарском традицијом, захваљујући еднтузијазму и, свакако, искуству и тимском раду људи који се дуги низ година боре за опстанак Интернационалног фестивала алтернативног и новог театра.
Милица Константиновић, селектор
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изузетно задовољство је било учешће на овогодишњем ИНФАНТ-у. Нама, као младим и неафирмисаним глумцима, веома импонује учешће на једном оваквом фестивалу са вишедеценијским трајањем јер је препознат наш рад, таленат и умеће, и пружена нам је прилика да прикажемо наше квалитете. Велико хвала селекторки Милици Константиновиц која нам је дала шансу за учешће на ИНФАНТ-у.
За организацију фестивала имамо само речи хвале, јер ни у једном тренутку ништа није "запело". Све је савршено функционисало.
Оно што је сигурно јесте да овај фестивал треба и мора да живи и наредних деценија, јер је једно освежење и благо наше културне сцене.
Здравко Савић
Факултет уметности Приштина - Звечан

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Похваљујемо и изражавамо велику захвалност цијелој екипи Фестивала ИНФАНТ која нам је омогућила изузетне увјете за изведбу представе. У времену несклоном експерименту, велика је умјетничка вриједност и организацијски успјех у промовирању нових и истраживачких казалишних остварења. Честитамо вам на устрајности с којом већ толико деценија промовирате тај вид умјетничког израза. Ауторима који се баве оваквим казалиштем од пресудне је важности постојање фестивала захтјевене селекције какав је ИНФАНТ. Била нам је част дијелити позорницу са свим изврсним извођачима и представама изведеним у овогодишњој селекцији.
Веселимо се будућим сусретима.
Казалиште Хотел Булић