ПРОГРАМ / ИСТОРИЈАТ / АРХИВА / ИЗДАВАШТВО / СПОНЗОРИ / БИЛТЕН / КОНТАКТ / НАГРАДЕ
СНОВИ И ПРЕПРЕКЕ
Дах театар, Србија

Режија и драматургија: Дијана Милошевић
Текст и извођење: Југослав Хаџић, Ивана Миленовић Поповић
Сценографија: Неша Париповић
Светло: Миломир Димитријевић
Асистент режије: Младен Лукешевић

Играју: Југослав – Југослав Хаџић
Ивана – Ивана Миленовић Поповић

Трајање: 55 минута


СНОВИ И ПРЕПРЕКЕ

Форма представе „Снови и препреке“ представља експеримент, тј. спој између аутобиографског перформанса и демонстрације рада и бави се темом „постајања“ уметником и прати развој једног сна и његову реализацију на сцени. Кроз личне приче уметника преламају се историјски догађаји наше земље, који утичу и мењају ток развоја младих перформера и у том споју личне „мале“ и званичне „велике“ историје они „постају“.
Важан циљ ове представе је дао свести код гледаоца чињеницу о томе како историја утиче на наш најличнији живот и како је важно преузети одговорност.
Ова представа Дах театра такође има за циљ да открије део стваралачког процеса у театру, тиме упути заинтересоване уметнике у неке другачије технике прављења представе, као и да заинтересује публику за нове позоришне форме.
--

ДАХ ТЕАТАР

Дах театар су основале редитељке Јадранка Анђелић и Дијана Милошевић 1991. године, из потребе за темељним истраживачким радом. „Разарању и насиљу у савременом свету се једино можемо супротставити стварањем смисла” - мото је Дах театра и данас.
Рад Дах театра – Центра за позоришна истраживања окренут је ка непрестаној размени знања, искуства и идеја међу уметницима и учесницима из различитих позоришних и националних традиција. Центар ствара услове за усавршавање редитеља, глумаца и осталих уметника у свим позоришним областима. Центар поклања пажњу едукацији младих у правцу савременог позоришног израза и упознаје их са осталим гранама уметности.
Активности: представе, демонстрације рада, радионице и предавања, посебни програми за младе, фестивали и сусрети, мрежа и сарадња, интернационална школа...
Продукција: Снови и препреке (2012); Нежно, нежно, нежније (2011); КОД Настасијевића (2010); Две бабе, четири мачке и тротинет (2009); Прелазећи линију (2009); Тражење града (2007); Водич кроз алтернативну историју Београда (2006); Прича о чају (2006); Не/Видљиви град (2005); Алиса и Кафка су мртви/Живели Розенбергови (2005); Cirque Macabre (2002); Плес са тамом (2002); Унутрашња мандала (2002); Документи времена (1999); Мапе забрањеног памћења (2001); Путници (1999); Анђели у градовима (1998); Случај Хелен Келер (1998); Сећање анђела (1996); Легенда о крају света (1995); Зенит (1994); Ова Вавилонска пометња (1992); Дарови наших предака (1992).