ПРОГРАМ / ИСТОРИЈАТ / АРХИВА / ИЗДАВАШТВО / СПОНЗОРИ / БИЛТЕН / КОНТАКТ / НАГРАДЕ
У ЧАСТ НАГРАЂЕНИХ
Наташа Перазић Врзић, флаута и Урош Игњатовић, клавир

Наташа Перазић Врзић, флаута

Рођена 1985. Основно музичко образовање стекла је у Музичкој школи „Корнелије Станковић“ у Београду. Факултет музичке уметности у Београду уписала је 2004. године, у класи проф.  Љубише Јовановића, и исте године боравила у Њујорку, где се усавршавала код проф.  Џудит Манданхол. Дипломирала је 2008. године, када је започела и постдипломске студије на Каталонијској високој школи музичке уметности у Барселони, у класи реномиране флаутискиње Јулије Гаљего. Тренутно је на специјалистичким студијама на ФМУ у Београду.

У току свог школовања одликована је бројним наградама и добитница је стипендија за учешће у Светском омладинском симфонијском оркестру, Летњи уметнички камп Интерлокен (Мичиген, САД) као и стипендије Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Учесница је разних фестивала код нас и у иностранству, од којих се издвајају БЕМУС, Будва Град Театар, Котор Арт Фестивал, Nice Summer Festival (Француска).

Наступала је као чланица барокних камерних ансамбала (за заслуге је добила барокну флауту), Београдског квартета флаута (чији је и оснивач) и дуета са гитаристом и колегом Банком Банковићем. Била је први флаутиста Светског омладинског симфонијског оркестра и Омладинског оркестра Југоисточне Европе. Усаврашавала се код реномираних флаутиста попут Беноа Фроманжеа, Бартолда Кујикена, Матијаса Алина, Мартина Кофлера, Михаела Дебоста, Жака Зона... Наступала је на преко 300 концерата у земљи и иностранству као оркестарски, камерни и солистички извођач.

Урош Игњатовић, клавир

Рођен 1984. у Београду. Основно и средње музичко образовање стекао је у Музичкој школи „Корнелије Станковић“ у Београду, на одсецима за Музичку теорију и Оргуље. Године 2004. започео је студије композиције на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Милана Михајловића, а 2009. и студије оргуља на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Маје Смиљанић.

Учествовао је на Фестивалу младих уметника у Бајројту (Немачка) и на фестивалу КомпАрт у Новом Саду. У оквиру његових бројних наступа посебно се издваја онај на коме је као оргуљаш на концерту са симфонијским оркестром у Сава Центру 2012. године извео Осму симфонију Густава Малера. У слободно време наступа и снима као џез музичар са разним ансамблима.